ÀLBUM DE LA GRAN GUERRA

Com la I Guerra Mundial va canviar les coses

Coincidint amb el centenari de la I Guerra Mundial l’exposició “Àlbum de la Gran Guerra” intenta explicar aspectes concrets del conflicte utilitzant com elements expositius dos tipus de materials realacionats amb les Botigues-Museu: els cromos i alguns objectes o productes comercials d’ús quotidià.

A través de dues extenses col·leccions de cromos, exposats en una escenografía molt realista de trinxera, s’explica tota la cronología de la guerra i es mostren els principals protagonistas. L’ambientació també permet endinsar-se en els dos espais on vivien les tropes dels Imperis Centrals i els soldats francesos.

El segon àmbit expositiu, “De la Gran Guerra als petits invents” narra com la Gran Guerra va introduir algunes innovacions i canvis que van modificar la vida quotidiana de les persones. En aquest sentit es comenten vuit d’aquests canvis: “Del rellotge de butxaca al rellotge de polsera”, “De la ploma d’escriure amb tinta a l’estilogràfica”, “Del Netol al Sidol”, “Del cigar al tabac empaquetat”, “De la navalla a la Gillette”, “De la màscara antigàs a la compresa”, “De la cotilla al sostenidor” i “Del calçotets llargs als calçotet curts”.

CARTELL


Copyright © 2017 botiguesmuseusalas.cat | Web design by Kiribatis