DESCOBERTA DE LA HISTÒRIA A TRAVÉS DE LA VIDA QUOTIDIANA

La proposta didàctica Descoberta de la història a través de la vida quotidiana es desenvolupa en el marc de la visita educativa a Salàs de Pallars.

En general, està pensada per ser utilitzada amb alumnes de cicle superior de primària, en el marc de l’àrea de coneixement del medi social i cultural,tot i que permet la seva adaptació al primer cicle de secundària.
Té com a objectiu treballar la història a partir dels espais i objectes que conformen la vida quotidiana. L’eix central de la proposta és la realització d’un itinerari pel poble de Salàs de Pallars per descobrir alguns dels espais públics on tenia llocla vida quotidiana de les generacions dels pares i padrins: el safareig i la font, la barberia, el cafè i la botiga. En cadascun d’aquests espais, els alumnes prenen contacte amb els objectes quotidians que s’utilitzen com a eines de recerca històrica.

DESCARREGA EL PDF AMB EL MATERIAL


ÀLBUM DE LA GRAN GUERRA

(Activitat no disponible en aquests moments)

L'exposició "Àlbum de la Gran Guerra. 1914" es va inaugurar l’estiu del 2014 celebrant el centenari de la Primera Guerra Mundial. Un viatge a aquest esdeveniment històric a través d’un entranyable objecte de l’Antic Comerç: el cromo il·lustrat amb imatges de la guerra que es regalava a les rajoles de xocolata. El dossier didàctic està pensat per alumnes de 6è de Primària, 4art d’ESO i 1er de Batxillerat. L’aula didàctica consisteix en una xerrada general sobre la Gran Guerra, en la projecció de la pel·lícula “Senderos de Gloria”, en un itinerari guiat per l’exposició, en l’elaboració d’un dossier i, finalment, en un taller amb objectes quotidians d’època

DESCARREGA EL PDF AMB EL MATERIAL


HISTÒRIES COMERCIALS

Visita didàctica guiada a les Botigues Museu a partir del Dossier LA 2ª REVOLUCIÓ INDUSTRIAL A PARTIR DELS BÉNS DE CONSUM QUOTIDIANS.

Aquest esdeveniment històric introdueix molts canvis en la producció, en la comercialització i en el consum dels béns quotidians, apareix la marca comercial i la publicitat que l’acompanya, tanmateix els alumnes s’aproparan a diverses històries comercials. Aquest dossier està elaborat pensant en el currículum de Batxillerat, encara que en versió reduïda es pot treballar amb 4art d’ESO, ja que el programa de curs treballa a vegades aquest tema en l’assignatura d’història.

MATERIAL EN PDF (4art ESO) MATERIAL EN PDF (BATXILLERAT)


Copyright © 2017 botiguesmuseusalas.cat | Web design by Kiribatis