LLAUNES D'ABANS

Te’n recordes?

Del 4 d’agost al 31 de setembre de 2007 (prorrogada fins el 31 de desembre)

Unida a la història de la publicitat i a la generalització del consum de determinats productes, la llauna va viure una edat d’or a la primera meitat del segle XX fins que, a partir dels anys seixanta, la progressiva utilització del plàstic la va fer entrar en decadència.
Mentrestant, les llaunes van entrar a totes les cases i, més enllà del seu valor funcional per conservar aliments, es van decorar amb litografies i es van convertir en vehicles propagandístics de les marques comercials que les utilitzaren per envasar els seus productes. D’aquesta manera, les llaunes, que sovint també es reciclaven es feien servir per guardar tota mena d’objectes i articles personals, van passar a formar part del paisatge domèstic quotidià. A més, per les seves característiques, constituïen un material idoni per a la realització de cartells, així com per a la creació d’elements de senyalística i retolació.

L’exposició reuneix més de 400 peces de llauna procedents del fons del Museu de Badalona, de les Botigues Museu de Salàs de Pallars i d’altres col·leccionistes que hi ha col·laborat. Totes les peces van ser produïdes per G. de Andreis, fàbrica d’origen italià situada a Badalona -on es coneixia com La Llauna- , que va funcionar entre el 1905 i el 1980, i que va ser una de les principals empreses del sector, que distribuïa els seus productes a tot l’estat espanyol.
Amb aquesta exposició Salàs de Pallars va inaugurar les instal·lacions del CIAC (Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç).

CARTELL


Copyright © 2017 botiguesmuseusalas.cat | Web design by Kiribatis